072- 808 0179
Ma t/m Vr 09:00 - 17:00

Vloerafwerking bij elektrische vloerverwarming

Vloerafwerking bij elektrische vloerverwarming

De vloerafwerking bepaalt het type vloerverwarming. Bij laminaat, houten vloeren en bij zwevende vloeren is verwarmingsfolie de meest geschikte variant van elektrische vloerverwarming. Bij een tegelvloer daarentegen, zult u gebruik moeten maken van de vloerverwarmingsmatten sets. (met zwevende vloeren bedoelt Quality Heating; vloerafwerkingen die niet gelijmd hoeven te worden).

Isolatie


De mate van isolatie bepaalt het feit of de keuze voor elektrische vloerverwarming voldoende en/of geschikt is om te gebruiken als hoofdverwarming/bijverwarming en welk type vermogen geschikt is in uw situatie. Niet alleen wenst u dat de ruimte wordt verwarmd, maar ook dat het verlies van de warmte via de ondervloer zoveel mogelijk wordt tegengegaan. U dient ten alle tijden de Quick Heat floor primer op de ondervloer te smeren om een optimaal resultaat te behalen. 

PVC, linoleum of vinyl als vloerafwerking?
 

Heeft u PVC, linoleum en vinyl als vloerafwerking (gelijmd),  dan bent u verplicht om de vloer te egaliseren nadat de vloerverwarmingmatten zijn geplaatst. Dit in verband met thermische problemen die u zou kunnen ervaren, wanneer deze voorbereiding wordt getroffen. Meer informatie over de systeem opbouw in combinatie met PVC of linoleum als vloerafwerking, klik hier.

Heeft u vragen over welk type systeem het beste in uw situatie past? Neem dan contact op met de klantenservice van Quality Heating.