• Vandaag besteld morgen in huis!
 • Gratis bezorgingen vanaf €20
 • Beste kwaliteit voor de laagste prijs
 • Placeholder8,6
  Kiyoh beoordelingen

  7000 + beoordelingen

  “Snelle levering, vriendelijk en deskundige ondersteuning. Goede kwaliteit paneel en thermostaat.”

Terug

PVC, linoleum of vinyl als vloer afwerking?

PVC, linoleum of vinyl en elektrische vloerverwarming

Er zijn verschillende typen vloerafwerking op de markt te vinden. Elke vloerafwerking heeft zijn eigen opbouwsysteem. Heeft u PVC, linoleum en vinyl als vloerafwerking,  dan bent u verplicht om de vloer te egaliseren nadat de vloerverwarmingmatten zijn geplaatst. Dit in verband met thermische problemen die zouden kunnen voorkomen, wanneer deze voorbereiding niet wordt getroffen.

Wat is de opbouw van het systeem?

Gebruik de planitex egaliseermiddel om oneffenheden uit de vloer te elimineren. Het is belangrijk om voordat u start met de aanleg van vloerverwarming, de vloer eerst optimaal te egaliseren.

Isolatie

Wanneer de vloer al goed geisoleerd is, kunt u bovenstaande stap van het egaliseren overslaan. Wij adviseren wel altijd om isolatie aan te brengen op de ondervloer. De ISO64 isolatie boards kunnen met tegellijm worden gemonteerd op de cementdekvloer of betonnen ondervloer. De isolatie boards hebben vele goede eigenschappen. Uw vloer warmt door middel van deze boards circa 33% sneller op, waardoor u flink bespaart op de energiekosten. De investering die u heeft gedaan met de aankoop van onze isolatie boards, heeft u al na 12 maanden terugverdiend.

Nadat u de isolatie heeft toegepast kunt u een keuze maken in het type systeem dat u wil gebruiken. Bijvoorbeeld: wilt u de vloerverwarming gebruiken als hoofdverwarming 150Watt/m2 of liever als bijverwarming 100Watt/m2?

Bijverwarming:
Bijverwarming wil zeggen dat er naast vloerverwarming ook nog een andere vorm van verwarming aanwezig is in de ruimte, zoals radiatoren, luchtverwarming of convectorputten.

Hoofdverwarming:
Hoofdverwarming wil zeggen dat de warmtebehoefte in de ruimte enkel en alleen door het vloerverwarmingssysteem wordt geregeld.

De Quality Heating vloerverwarmingsmatten kunnen worden gemonteerd op de isolatie boards. De verwarmingsmatten zijn aan de onderkant zelfklevend. Hierdoor gaan de matten niet ‘zweven’ als u ons egalisatiemiddel Planitex gaat toepassen. De Planitex moet als laatste egalisatiemiddel over de matten worden gesmeerd. Het heeft een droogtijd van ca. 30 minuten. Na 2,5 uur kunt u al over uw nieuwe vloer lopen.

Houdt rekening met de opbouwhoogte

De ISO64 isolatie boards hebben een dikte van slechts 6 mm. Quality Heating vloerverwarmingmatten van 100% PTFE (teflon) hebben een dikte van ca. 3 mm. Ervaart u het feit dat er te weinig opbouwhoogte is, maak dan liever geen gebruik van isolatieboards.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Quality Heating 9.2 / 10 - 492 Reviews @ Kiyoh
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »