>
 • Vandaag besteld morgen in huis!
 • Gratis bezorgingen vanaf €20
 • Beste kwaliteit voor de laagste prijs
 • Placeholder9,0
  Kiyoh beoordelingen

  7000 + beoordelingen

  “Snelle levering, vriendelijk en deskundige ondersteuning. Goede kwaliteit paneel en thermostaat.”

Terug

Nul op de meter

Nul op de meter

“Nul op de meter” is een veelgehoord concept vandaag de dag. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Een “nul op de meter woning”, - ook wel energie-neutrale woning genoemd - is een woning waarin over een jaar gezien net zoveel energie wordt verbruikt als lokaal op duurzame wijze wordt opgewekt.

“Nul op de meter” is een veelgehoord concept vandaag de dag. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Een “nul op de meter woning”, - ook wel energie-neutrale woning genoemd - is een woning waarin over een jaar gezien net zoveel energie wordt verbruikt als lokaal op duurzame wijze wordt opgewekt. Soms wekt men zelfs meer stroom op dan wordt verbruikt. Het is de bedoeling dat vanaf 2020 enkel nog energie-neutrale nieuwbouwwoningen worden opgeleverd. Deze woningen hebben meestal geen gasaansluiting en produceren op duurzame wijze energie, elektrisch en door middel van zonnepanelen.

 

Het is uiteraard ook mogelijk om uw bestaande woning energieneutraal te maken en de nul op de meter na te streven. Een daadwerkelijke “nul op de meter” is niet met een druk op de knop te bereikt maar vergt een aantal aanpassingen aan uw woning. En dan nog is niet gezegd dat met een strenge winter de nul op de meter behouden blijft.

 

Het verduurzamen van uw woning kan in afzonderlijke stappen gebeuren. Hieronder noemen wij twee opties om, in combinatie met het opwekken van elektriciteit door zonnepanelen, uw woning richting het gestelde doel van energieneutraal te bewegen. Door beide aanpassingen in uw woning door te voeren, kunt u uw huidige CV ketel verwijderen.

 

1. De aanschaf van elektrische vloerverwarming inclusief (!) vloerisolatie. Elektrische vloerverwarming staat bekend als een product met een hoog energieverbruik. Dat is zeker niet gelogen, maar alléén in het geval wanneer er geen vloerisolatie is aangebracht. Quality Heating heeft getest dat onze 6mm ISO-64 vloerisolatie tot een besparing van 33% per jaar op de energiekosten leidt. 6mm is de minimale dikte van onze isolatieplaten, tevens verkopen wij isolatieplaten 6 t/m 30mm. Met ons nieuw systeem DCM-PRO heeft u een warmteverlies van maximaal 4%! Dit systeem is energiezuiniger dan een watergedragen vloerverwarming systeem.

 

Met elektrische vloerverwarming kunt u uw complete woning verwarmen. Met de keuze tussen elektrische vloerverwarmingsmatten en elektrische vloerverwarmingsfolie bieden wij voor elk type vloerafwerking een passende optie. Een andere veelvoorkomende manier om uw woning te verwarmen is het combineren van elektrische vloerverwarming met infrarood panelen, die u aan de wand of het plafond kunt ophangen.

 

2. De aanschaf van een elektrische boiler. Een elektrische boiler kan een vervanging zijn van uw CV ketel, welke voldoende water biedt om in uw complete waterverbruik te voorzien. Quality Heating heeft namelijk tot 150 liter boilers in haar assortiment. Deze verbruiken gemiddeld 1300Kw per jaar in een gemiddeld Nederlands huishouden van 3 tot 4 personen (gemiddelde energieprijs van 21 eurocent per Kw). Wij verkopen ook elektrische keukenboilers die u kunt gebruiken als extra watervoorziening in de keuken.

Vergeet niet bij uw gemeente na te gaan wat de subsidieregeling is voor het doen van duurzame aanpassingen in uw woning. Vaak zijn deze subsidies 6000 euro!

Heeft u een vraag omtrent duurzame, elektrische verwarmingsproducten in uw persoonlijke situatie? Neem dan contact op met één van onze warmte adviseurs.

 

 

Reacties

 • Placeholder

  Sahar

  14 / 01 / 2023

  Hi,

  I need a quotation for electric floor heating for 100sqm house with two floors asap. We will cover the floor with PVC.

  Regards
  Sahar

 • Placeholder

  Henk van den brenk

  28 / 10 / 2019

  Graag info over electrice boiler met prijzen. Deze is tbv keuken en badkamer in een B&B.
  Ook graag info over aanleg en offerte Electrische verwarming in b&b. Gaat om woonkamer van 35m2, twee slaapkamers van 10m2, badkamer 10m2 en hal 15m2. Vloer is beton zonder kruipruimte en niet geïsoleerd maar kan Max 10 cm omhoog. Niet bellen graag eerste voorstel offerte.

 • Placeholder

  Josje van Hal

  10 / 05 / 2019

  Graag meer informatie. Wij willen graag vloerverwarming in onze woning. Eerst dachten we aan traditionele vloerverwarming (op gas) maar mogelijk is electrische vloerverwarming ook een mogelijkheid. Graag meer info/advies

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Quality Heating 9.2 / 10 - 492 Reviews @ Kiyoh
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »