Thermostaat elektrische vloerverwarming vervangen?

Thermostaat elektrische vloerverwarming vervangen?

De meeste merken; Quality Heating 12K, MagnumHeating 12K, Prowarm 12K, Devil 15K, Plieger 15K, Warmup12K, Microline 12K. Deze waardes kunt u met de T16-FHL of de PRF-79 (Wifi thermostaat) apart invoeren in het menu bij vloersensor waardes. Bekijk ons gehele assortiment met alle thermostaten. 

Elke thermostaat is voorzien van een externe vloersensor (3 meter) deze vloersensor zit vaak diep in de vloer weggewerkt. De vloersensor regelt de vloertemperatuur en communiceert deze waarde met de thermostaat. Volgens de installatievoorschriften is de installateur verplicht om de sensor in een aparte flex pipe te plaatsen zodat deze gemakkelijk vervangen kan worden. Echter in de meeste gevallen is dit niet het geval de vloersensor is meegegoten in de tegellijm en daardoor lastig te vervangen.

Vloersensor waardes

De meeste merken; Quality Heating 12K, MagnumHeating 12K, Prowarm 12K, Devil 15K, Plieger 15K, Warmup12K, Microline 12K. Deze waardes kunt u met de T16-FHL of de PRF-79 (Wifi thermostaat) apart invoeren in het menu bij vloersensor waardes. Bekijk ons gehele assortiment met alle thermostaten

Wat gebeurt er bij geen of verkeerde vloersensor?

Bij laminaat, hout, parket en pvc als vloerafwerking is de klant verplicht om de maximale vloertemperatuur te gaan begrenzen tot 28 graden. Indien de thermostaat niet voorzien is van een vloertemperatuur beveiliging kunnen er problemen ontstaan. Bij een vloersensor met een aparte sensor waarde kunnen de temperaturen afweiken van 2 tot 5 graden. Bij tegels als vloerafwerking zal dit geen enkel probleem zijn.

Heeft u advies op maat nodig betreft het vervangen van uw huidige thermostaat? Quality Heating is gespecialiseerd in het vervangen van kapotte elektrische vloerverwarming thermostaten.

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de klantenservice van Quality Heating
Tel. 072-7437314 (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00. of info@elektrische-vloerverwarming.nl 

Dringende vraag? Plaatst hieronder uw vraag altijd handig voor de medelezers. 





Reacties

 1. Mark Gons Mark Gons

  Beste Roffel,

  Bedankt voor uw bericht, als vervanger kunt u gebruik gaan maken van de PRF-79 > https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/wifi-thermostaat-elektrische-vloerverwarming-prf.html, T16 meertalige thermostaat of https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/ocd5-thermostaat-oj-microline.html. Met de bovenstaande thermostaten kunt u de vloersensor waarde gaan invoeren. Ook de waarde van de Magnum vloerverwarming thermostaten.

  Met vriendelijke groet,

  Quality Heating

 2. Roffel Roffel

  Onze thermostaat voor de elektrische vloerverwarming is doorgebrand, Gaat om een Magnum type <br />
  SR200 R161/1-MAG. Is daar een vervagende thermostaat voor te verkrijgen?

 3. Richard heijde Richard heijde

  Geachte heer Witkam, SAS811FHL-0 is een eenvoudige manual thermostaat u kunt daarvoor in de plaatst de QH-671 thermostaat gebruiken.

  MVG Quality Heating

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden