>
Blijf veilig thuis, Wij bezorgen veilig & snel. Actie van de maand 10% op de Quality Heating vloerverwarming matten systemen. Kortingscode; mattenactie
 • Vandaag besteld morgen in huis!
 • Gratis bezorgingen vanaf €20
 • Beste kwaliteit voor de laagste prijs
 • Placeholder9.2
  Kiyoh beoordelingen

  1030 beoordelingen

  “Snelle levering, vriendelijk en deskundige ondersteuning. Goede kwaliteit paneel en thermostaat.”

Terug

Thermostaat elektrische vloerverwarming vervangen?

 • 04 / 07 / 2017 14
Thermostaat elektrische vloerverwarming vervangen?

De meeste merken; Quality Heating 12K, MagnumHeating 12K, Prowarm 12K, Devil 15K, Plieger 15K, Warmup12K, Microline 12K. Deze waardes kunt u met de T16-FHL of de PRF-79 (Wifi thermostaat) apart invoeren in het menu bij vloersensor waardes. Bekijk ons gehele assortiment met alle thermostaten. 

Elke thermostaat is voorzien van een externe vloersensor (3 meter) deze vloersensor zit vaak diep in de vloer weggewerkt. De vloersensor regelt de vloertemperatuur en communiceert deze waarde met de thermostaat. Volgens de installatievoorschriften is de installateur verplicht om de sensor in een aparte flex pipe te plaatsen zodat deze gemakkelijk vervangen kan worden. Echter in de meeste gevallen is dit niet het geval de vloersensor is meegegoten in de tegellijm en daardoor lastig te vervangen.

Vloersensor waardes

De meeste merken; Quality Heating 12K, MagnumHeating 12K, Prowarm 12K, Devil 15K, Plieger 15K, Warmup12K, Microline 12K. Deze waardes kunt u met de T16-FHL of de PRF-79(Wifi thermostaat) apart invoeren in het menu bij vloersensor waardes. Bekijk ons gehele assortiment met alle thermostaten

Wat gebeurt er bij geen of verkeerde vloersensor?

Bij laminaat, hout, parket en pvc als vloerafwerking is de klant verplicht om de maximale vloertemperatuur te gaan begrenzen tot 28 graden. Indien de thermostaat niet voorzien is van een vloertemperatuur beveiliging kunnen er problemen ontstaan. Bij een vloersensor met een aparte sensor waarde kunnen de temperaturen afweiken van 2 tot 5 graden. Bij tegels als vloerafwerking zal dit geen enkel probleem zijn.

Heeft u advies op maat nodig betreft het vervangen van uw huidige thermostaat? Quality Heating is gespecialiseerd in het vervangen van kapotte elektrische vloerverwarming thermostaten.

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de klantenservice van Quality Heating

Dringende vraag? Plaatst hieronder uw vraag altijd handig voor de medelezers. 

Reacties

 • Placeholder

  Wiebe

  26 / 02 / 2020

  De thermostaat van mijn badkamer is een Speedheat klokthermostaat Instat 6. Heeft deze een vloersensor en kan de thermostaat vervangen worden door een WIFI-thermostaat?

 • Placeholder

  Hans

  22 / 02 / 2020

  Onze thermostaat AEG RTU 18 (vloerverwarming badkamer) is defect, is hier een vervanger voor?
  met vriendelijke groet,
  Hans

 • Placeholder

  Kevin

  06 / 02 / 2020

  Goedendag,

  Mijn electrische vloerverwarming voor de badkamer is koud maar de thermosstaat geeft 48 graden Celsius aan. Ik heb vorig jaar de thermosstaat helemaal laag gezet. Nu wilde ik weer warmte maar helaas.

  Het gaat om de chromoflex thermaflex electro van theben (797)

  Is dit iets dat verholpen kan worden?

  bvd

 • Placeholder

  Pieter

  21 / 12 / 2019

  Oude thermostaat vervangen door een Quality Heating touch-PRF 78, alles ingesteld en op dezelfde wijze aangesloten als de oude thermostaat. Zodra de vloerverwarming aangaat en het tekentje oplicht gaat direct het scherm van de thermostaat uit. Enig idee wat dat zou kunnen zijn.

 • Placeholder

  A.J van den Oever

  14 / 09 / 2019

  Ik ben hier bij mijn zwager die een Thermaflex FTP controleren (T30) heeft die nog nooit heeft gewerkt en F1 aangeeft. Bij het open schroeven zie ik dat op de aansluitingen 2 en 3 de 230 V voeding zit en op 1 en 4 de heating maar dat 7 en 8 (sensor) niet zijn aangesloten. De hearing ligt onder de tegels in de badkamer maar vermoedelijk hebben ze geen temperatuur meegestort. Kan ik de T30 ook zonder vloersensor laten werken?

 • Placeholder

  Mevr M.van Saase

  05 / 05 / 2019

  Mijn vloerverwarming doet het niet meer. De thermostaat is van Easyheat en werkt op 2 batterijen.Thermostaat slaat wel aan bij warmtevraag,maar vloer wordt niet meer warm..Kunt u mij afvies geven wat te doen?
  Of is er een monteur die dit kan nakijken?
  Vr.groet, M.van Saase

 • Placeholder

  Mark Gons

  25 / 03 / 2019

  Beste Peter,

  Bedankt voor uw bericht, iedere thermostaat >120 euro kunt u als vervanger gaan gebruiken. Volgens het menu instellingen kunt u de sensor waarde gaan invoeren. Veel voorkomende en voordelige thermostaat is de PRF-78 thermostaat. U kunt deze thermostaat als ruimte temperatuur gaan instellen dan zal de vloersensor overbodig zijn. Vloersensor is alleen verplicht bij laminaat, hout en parket als vloerafwerking.

  Overzicht alle thermostaten, https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/webshop/thermostaten/

  PRF-78 thermostaat> https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/quality-heating-touch-prf-78.html

  Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag,

 • Placeholder

  Peter van der Venne

  25 / 03 / 2019

  Dames en heren,

  Ik heb een Eberle type 525 27 thermostaat. Deze bedient de tegelvloer in de badkamer, is +/- 25 jaar oud en moet vervangen worden. Welke modellen adviseert u?

  Vriendelijke groeten, Peter van der Venne 0653 - 323 414

 • Placeholder

  Richard

  26 / 01 / 2019

  Mijn electrische vloerverwarming doet het niet meer
  Heeft u ook monteurs die dat ter plaatse kunnen bekijken
  Graag hoor ik van u
  Vriendelijke groet Richard wolvers

 • Placeholder

  Mark Gons

  30 / 04 / 2018

  Beste Roffel,

  Bedankt voor uw bericht, als vervanger kunt u gebruik gaan maken van de PRF-79 > https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/wifi-thermostaat-elektrische-vloerverwarming-prf.html, T16 meertalige thermostaat of https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/ocd5-thermostaat-oj-microline.html. Met de bovenstaande thermostaten kunt u de vloersensor waarde gaan invoeren. Ook de waarde van de Magnum vloerverwarming thermostaten.

  Met vriendelijke groet,

  Quality Heating

 • Placeholder

  Roffel

  27 / 04 / 2018

  Onze thermostaat voor de elektrische vloerverwarming is doorgebrand, Gaat om een Magnum type <br />
  SR200 R161/1-MAG. Is daar een vervagende thermostaat voor te verkrijgen?

 • Placeholder

  Richard heijde

  01 / 10 / 2017

  Geachte heer Witkam, SAS811FHL-0 is een eenvoudige manual thermostaat u kunt daarvoor in de plaatst de QH-671 thermostaat gebruiken.

  MVG Quality Heating

 • Placeholder

  c.witkam

  24 / 09 / 2017

  ik zoek de thermostat SAS811FHL-0 on/off 190V-240V/50-60HZ

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Quality Heating 9.2 / 10 - 492 Reviews @ Kiyoh