>
  • Vandaag besteld morgen in huis!
  • Gratis bezorgingen vanaf €20
  • Beste kwaliteit voor de laagste prijs
  • Placeholder8,6
    Kiyoh beoordelingen

    7000 + beoordelingen

    “Snelle levering, vriendelijk en deskundige ondersteuning. Goede kwaliteit paneel en thermostaat.”

Terug

10 jarig jubileum, profiteer van 10% korting met de code QH10JAAR. Zie hier onze voorwaarden.

Thermostaat elektrische vloerverwarming vervangen?

  • 04 / 07 / 2017 31
Thermostaat elektrische vloerverwarming vervangen?

Elke thermostaat is voorzien van een externe vloersensor (3 meter) deze vloersensor zit vaak diep in de vloer weggewerkt. De vloersensor regelt de vloertemperatuur en communiceert deze waarde met de thermostaat. Volgens de installatievoorschriften is de installateur verplicht om de sensor in een aparte flex pipe te plaatsen zodat deze gemakkelijk vervangen kan worden. Echter in de meeste gevallen is dit niet het geval de vloersensor is meegegoten in de tegellijm en daardoor lastig te vervangen.

Vloersensor niet vervangen

De meeste merken; Quality Heating 12K, MagnumHeating 12K, Prowarm 12K, Devil 15K, Plieger 15K, Warmup12K, Microline 12K. Deze waardes kunt u met de V1 Wifi touch of de PRF-79(Wifi thermostaat) apart invoeren in het menu bij vloersensor waardes. Bekijk ons gehele assortiment met alle thermostaten

Wat gebeurt er bij geen of verkeerde vloersensor?

Bij laminaat, hout, parket en pvc als vloerafwerking is de klant verplicht om de maximale vloertemperatuur te gaan begrenzen tot 28 graden. Indien de thermostaat niet voorzien is van een vloertemperatuur beveiliging kunnen er problemen ontstaan. Bij een vloersensor met een aparte sensor waarde kunnen de temperaturen afwijken van 2 tot 5 graden. Bij tegels als vloerafwerking zal dit geen enkel probleem zijn.

Heeft u advies op maat nodig betreft het vervangen van uw huidige thermostaat? Quality Heating is gespecialiseerd in het vervangen van kapotte elektrische vloerverwarming thermostaten.

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de klantenservice van Quality Heating

Dringende vraag? Plaatst hieronder uw vraag altijd handig voor de medelezers. 

Reacties

  • Placeholder

    Mark

    03 / 03 / 2024

    Beste Jan,

    Dank voor uw bericht, de storing van Magnum vloerverwarming thermostaat E2. Betekent dat de huidige vloersensor beschadigd is of niet goed is aangesloten. U kunt dit controleren door de huidige vloersensor te gaan doormeten.

  • Placeholder

    Richard

    03 / 03 / 2024

    Beste Hans,

    Hartelijk dank voor uw bericht, in uw situatie adviseren wij een thermostaat regeling waarbij de vloersensor waarde ingesteld kan worden. Bijvoorbeeld de V1 Pro touch. U kunt de sensor waarde gaan instellen via de thermostaat regeling van uw defecte speedheat thermostaat regeling.

  • Placeholder

    jan bonnet

    24 / 10 / 2023

    Ik heb een elektrische vloerverwarming van Magnum heat hij geeft een storing E2 aan wat kan ik daar aan doen bvd jan bonnet

  • Placeholder

    Marco

    26 / 04 / 2023

    Ik heb een vloerverwarming van aeg maar deze is defect

    Gaande om een aeg rtu 18 sn thermostaat




    Voeler 48 k ohm draden los


    Aangesloten op thermostaat voeler 14 k ohm 

    Is hier een vervanger voor?

  • Placeholder

    Henk

    17 / 01 / 2023

    Ik zoek een thermostaat met ruimte meting met wifi ter vervanging van een 22 jaar oude Deviheat ®550. Het is voor een betegelde badkamer vloer.

  • Placeholder

    K.T.Liu

    08 / 11 / 2022

    mijn electricvloerverwarming staat vloersensor fout,en moet vervang worden, maar zet de oud sensor niet kan out de muur, kent u help wat moet ik doen?

  • Placeholder

    Daniel

    11 / 07 / 2022

    Ik heb vorige jaar een ander huis gekocht en deze heeft een elektrische vloerverwarming op de badkamer (merk onbekend).

    Nu heb ik vandaag de badkamer gepoetst en met een vochtige doek de stof van de thermostaat gehaald.(wat ik vaker doe)
    Waardoor de display aansprong en niet meer uit wilde gaan.
    De touchscreen reageert verder ook nergens op.
    Deze heb ik van de voeding gehaald en na ongeveer half uurtje weer er op gedaan maar doet wederom niets. (Display brand wel).

    Zou het kunnen zijn dat de touchscreen scherm stuk gegaan is dat er vocht in is gekomen wat ik heel raar zou vinden omdat ook condens vormt tijdens het douche.

    Wat kan ik nu het beste doen?

    En indien vervangen moet worden kan ik elk random electrische vloertermostaat aansluiten of zitten er hier ook spelregels aan.

  • Placeholder

    Marion

    12 / 02 / 2022

    Beste , in mijn badkamer zit vloerverwarming met EFH thermostaat (2010). De vloerverwarming is al jaren niet meer gebruikt.
    Het lukt ons niet om de thermostaat opnieuw te programmeren, volgens de stappen in de manual. Zelfs datum en tijd niet. Er zit wel stroom op de thermostaat.
    Weet u raad?

  • Placeholder

    Berend

    17 / 12 / 2021

    Ik heb een vraag over een Plieger EFH thermostaat uit 2009 voor een elektrische vloerverwarming. Deze heeft de geest gegeven. Is overigens al de 2e keer. En ik ben niet de enige waarbij deze thermostaat de geest heeft gegevebn heb ik begrepen.
    Gevolg was een bloedhete vloer. Hij slaat niet meer af kennelijk. Het kan ook de sensor zijn. Ik kan de sensor echter niet meer bereiken, want die is door de installateur keurig netjes in het cement weggewerkt........ Hierdoor weet ik natuurlijk niet de waardes van de sensor. De huidige thermostaat is niet meer leverbaar. Welke thermostaat kan ik als vervanger gaan gebruiken. Ik lees hier dat het mogelijk is om een thermostaat te gebuiken die geschikt is voor ruimtetemperatuur. Maar hoe warm wordt dan de vloer? Daar was nou juist die sensor toch voor? Met welke thermostaat kan ik de elektrische vloerverwarming weer zijn werk laten doen?

  • Placeholder

    Tineke Kokke

    06 / 12 / 2021

    Dames en Heren,
    Wij wonen 5 jaar in een app. en hebben nu pas in de gangkast een apparaat ontdekt en dat er onder de vloer (ca 100m2) een vloerverwarming zit, EberleIT3 met een klein Legrand apparaatje ernaast. Nergens verder een thermostaat in huis te ontdekken. Waar kan ik hier meer over te weten komen en/of een monteur laten komen?
    Inmiddels wordt de vloer verwarmt maar kan het niet goed reguleren.

  • Placeholder

    Remco

    29 / 11 / 2021

    Goedendag,

    Mijn thermostaat geeft fout F1 aan iets met de vloersensor begrijp ik. Wat kan ik doen?

    Gr. Remco

  • Placeholder

    Tim de Graaff

    23 / 11 / 2021

    Onze thermostaat voor de elektrische vloerverwarming is doorgebrand, Gaat om een PRF-80 ingebouwd. Gelukkig ook meteen de zekering eruit. Is hier een vervangend product voor te krijgen?

  • Placeholder

    monique schoonis

    17 / 10 / 2021

    Wij hebben een electrische vloerverwarming laten installeren van het merk Queep. Nu zit daar een onmogelijk begrijpbare engelse handleiding bij en krijgen we de thermostaat niet ingesteld. Kun je daar gewoon een andere thermostaat op zetten die wel begrijpbaar is, met nederlandse handleiding en eventueel afstandbedienbaar? Hadden we dit geweten hadden we hem nooit gekocht natuurlijk.

  • Placeholder

    Sophie

    25 / 05 / 2021

    Beste,

    Mijn elektrische vloerverwarming geeft foutmelding F1 aan, dit komt doordat degene die het geïnstalleerd heeft de sensor is vergeten. Wat kan ik nu nog met mijn vloerverwarming? Alleen manual bedienen? Of werkt het nu helemaal niet?

    Groeten

  • Placeholder

    rens Van Leeuwen

    28 / 03 / 2021

    Wij hebben in een badkamer vloerverwarming maar geen idee van welk merk. Ongeveer 10 jaar oud en van de bouwmarkt. De sensor is onbereikbaar. Kan ik de gok nemen om een prf 79 of 80 aan te schaffen?

  • Placeholder

    Suzan

    17 / 02 / 2021

    Wij hebben een elektrische vloerverwarming die in 1999 onder een tegelvloer in cement is gelegd. De vloerverwarming wordt zelden gebruikt, maar de afgelopen dagen met vriestemperaturen is deze constant aan geweest op een temperatuur van 15 a 17 graden. Gisteren hebben we de thermostaat uit gezet, maar de vloer blijft warm; de vloerverwarming reageert niet op de thermostaat. De thermostaat (thermo briljant handmatig) werkt nog- de lichtjes branden - en er staat stroom op. Het merk weet ik niet; we hebben geen handleiding van de vloerverwaming. Waar de vloersensor is weet ik niet. Weet u een oplossing?

  • Placeholder

    Richard Heijde

    15 / 02 / 2021

    Beste Kevin,

    Bedankt voor uw bericht, in uw geval zal de vloersensor defect zijn waarbij de vloertemperatuur niet meer correct zal werken. Wij adviseren om de vloersensor te gaan doormeten met een Ohmse meter ( multimeter ). Voor verdere stappen, wellicht kunt u contact met ons opnemen.

  • Placeholder

    Richard

    15 / 02 / 2021

    Bedankt voor uw bericht, elk vloerverwarming thermostaat is voorzien van een vloersensor. Uiteraard kunt u deze thermostaat gaan vervangen door een andere Wifi thermostaat regeling. Meest voorkomende vervangende thermostaat regeling is de PRF-79 of de PRF-80 thermostaat.

  • Placeholder

    mark gons

    15 / 02 / 2021

    Bedankt voor uw bericht, mocht u de thermostaat gaan vervangen dan kan het zijn dat de huidige vloersensor niet compatibel is met de nieuwe thermostaat. Wij adviseren dan om naar geavanceerde instellingen te gaan en bij sensor types ROOM temperatuur te gaan instellen. De vloersensor is dan overbodig en de foutmelding zal verdwijnen. Dit is bij elk type digitale thermostaat hetzelfde. Wij hebben ook thermostaten in ons assortiment waarbij de sensor waarde van uw oude vloerverwarming ingesteld kan worden. Voor meer informatie neem contact op met de klantenservice van Quality Heating.

  • Placeholder

    Bas Cramer

    14 / 02 / 2021

    Ik lees een vraag van AJ van den Oever van 14-9-2019 over de de FHT T 30 of deze ook zonder vloersensor kan en mag werken. Ik vind hier geen antwoord op. Ik heb een soortgelijke situatie. Storingsmelding F1
    met vriendelijke groet
    Bas Cramer

  • Placeholder

    Wiebe

    26 / 02 / 2020

    De thermostaat van mijn badkamer is een Speedheat klokthermostaat Instat 6. Heeft deze een vloersensor en kan de thermostaat vervangen worden door een WIFI-thermostaat?

  • Placeholder

    Hans

    22 / 02 / 2020

    Onze thermostaat AEG RTU 18 (vloerverwarming badkamer) is defect, is hier een vervanger voor?
    met vriendelijke groet,
    Hans

  • Placeholder

    Kevin

    06 / 02 / 2020

    Goedendag,

    Mijn electrische vloerverwarming voor de badkamer is koud maar de thermosstaat geeft 48 graden Celsius aan. Ik heb vorig jaar de thermosstaat helemaal laag gezet. Nu wilde ik weer warmte maar helaas.

    Het gaat om de chromoflex thermaflex electro van theben (797)

    Is dit iets dat verholpen kan worden?

    bvd

  • Placeholder

    Pieter

    21 / 12 / 2019

    Oude thermostaat vervangen door een Quality Heating touch-PRF 78, alles ingesteld en op dezelfde wijze aangesloten als de oude thermostaat. Zodra de vloerverwarming aangaat en het tekentje oplicht gaat direct het scherm van de thermostaat uit. Enig idee wat dat zou kunnen zijn.

  • Placeholder

    A.J van den Oever

    14 / 09 / 2019

    Ik ben hier bij mijn zwager die een Thermaflex FTP controleren (T30) heeft die nog nooit heeft gewerkt en F1 aangeeft. Bij het open schroeven zie ik dat op de aansluitingen 2 en 3 de 230 V voeding zit en op 1 en 4 de heating maar dat 7 en 8 (sensor) niet zijn aangesloten. De hearing ligt onder de tegels in de badkamer maar vermoedelijk hebben ze geen temperatuur meegestort. Kan ik de T30 ook zonder vloersensor laten werken?

  • Placeholder

    Mevr M.van Saase

    05 / 05 / 2019

    Mijn vloerverwarming doet het niet meer. De thermostaat is van Easyheat en werkt op 2 batterijen.Thermostaat slaat wel aan bij warmtevraag,maar vloer wordt niet meer warm..Kunt u mij afvies geven wat te doen?
    Of is er een monteur die dit kan nakijken?
    Vr.groet, M.van Saase

  • Placeholder

    Mark Gons

    25 / 03 / 2019

    Beste Peter,

    Bedankt voor uw bericht, iedere thermostaat >120 euro kunt u als vervanger gaan gebruiken. Volgens het menu instellingen kunt u de sensor waarde gaan invoeren. Veel voorkomende en voordelige thermostaat is de PRF-78 thermostaat. U kunt deze thermostaat als ruimte temperatuur gaan instellen dan zal de vloersensor overbodig zijn. Vloersensor is alleen verplicht bij laminaat, hout en parket als vloerafwerking.

    Overzicht alle thermostaten, https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/webshop/thermostaten/

    PRF-78 thermostaat> https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/quality-heating-touch-prf-78.html

    Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag,

  • Placeholder

    Peter van der Venne

    25 / 03 / 2019

    Dames en heren,

    Ik heb een Eberle type 525 27 thermostaat. Deze bedient de tegelvloer in de badkamer, is +/- 25 jaar oud en moet vervangen worden. Welke modellen adviseert u?

    Vriendelijke groeten, Peter van der Venne 0653 - 323 414

  • Placeholder

    Richard

    26 / 01 / 2019

    Mijn electrische vloerverwarming doet het niet meer
    Heeft u ook monteurs die dat ter plaatse kunnen bekijken
    Graag hoor ik van u
    Vriendelijke groet Richard wolvers

  • Placeholder

    Mark Gons

    30 / 04 / 2018

    Beste Roffel,

    Bedankt voor uw bericht, als vervanger kunt u gebruik gaan maken van de PRF-79 > https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/wifi-thermostaat-elektrische-vloerverwarming-prf.html, T16 meertalige thermostaat of https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/ocd5-thermostaat-oj-microline.html. Met de bovenstaande thermostaten kunt u de vloersensor waarde gaan invoeren. Ook de waarde van de Magnum vloerverwarming thermostaten.

    Met vriendelijke groet,

    Quality Heating

  • Placeholder

    Roffel

    27 / 04 / 2018

    Onze thermostaat voor de elektrische vloerverwarming is doorgebrand, Gaat om een Magnum type <br />
    SR200 R161/1-MAG. Is daar een vervagende thermostaat voor te verkrijgen?

  • Placeholder

    Richard heijde

    01 / 10 / 2017

    Geachte heer Witkam, SAS811FHL-0 is een eenvoudige manual thermostaat u kunt daarvoor in de plaatst de QH-671 thermostaat gebruiken.

    MVG Quality Heating

  • Placeholder

    c.witkam

    24 / 09 / 2017

    ik zoek de thermostat SAS811FHL-0 on/off 190V-240V/50-60HZ

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Quality Heating 9.2 / 10 - 492 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »