072-3034793
Ma t/m Vr 09:00 - 17:00

Thermostaat elektrische vloerverwarming vervangen?

Thermostaat elektrische vloerverwarming vervangen?

De meeste merken; Quality Heating 12K, MagnumHeating 12K, Prowarm 12K, Devil 15K, Plieger 15K, Warmup12K, Microline 12K. Deze waardes kunt u met de T16-FHL of de PRF-79 (Wifi thermostaat) apart invoeren in het menu bij vloersensor waardes. Bekijk ons gehele assortiment met alle thermostaten. 

Elke thermostaat is voorzien van een externe vloersensor (3 meter) deze vloersensor zit vaak diep in de vloer weggewerkt. De vloersensor regelt de vloertemperatuur en communiceert deze waarde met de thermostaat. Volgens de installatievoorschriften is de installateur verplicht om de sensor in een aparte flex pipe te plaatsen zodat deze gemakkelijk vervangen kan worden. Echter in de meeste gevallen is dit niet het geval de vloersensor is meegegoten in de tegellijm en daardoor lastig te vervangen.

Vloersensor waardes

De meeste merken; Quality Heating 12K, MagnumHeating 12K, Prowarm 12K, Devil 15K, Plieger 15K, Warmup12K, Microline 12K. Deze waardes kunt u met de T16-FHL of de PRF-79 (Wifi thermostaat) apart invoeren in het menu bij vloersensor waardes. Bekijk ons gehele assortiment met alle thermostaten

Wat gebeurt er bij geen of verkeerde vloersensor?

Bij laminaat, hout, parket en pvc als vloerafwerking is de klant verplicht om de maximale vloertemperatuur te gaan begrenzen tot 28 graden. Indien de thermostaat niet voorzien is van een vloertemperatuur beveiliging kunnen er problemen ontstaan. Bij een vloersensor met een aparte sensor waarde kunnen de temperaturen afweiken van 2 tot 5 graden. Bij tegels als vloerafwerking zal dit geen enkel probleem zijn.

Heeft u advies op maat nodig betreft het vervangen van uw huidige thermostaat? Quality Heating is gespecialiseerd in het vervangen van kapotte elektrische vloerverwarming thermostaten.

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de klantenservice van Quality Heating

Dringende vraag? Plaatst hieronder uw vraag altijd handig voor de medelezers. 

Reacties

 1. A.J van den Oever A.J van den Oever

  Ik ben hier bij mijn zwager die een Thermaflex FTP controleren (T30) heeft die nog nooit heeft gewerkt en F1 aangeeft. Bij het open schroeven zie ik dat op de aansluitingen 2 en 3 de 230 V voeding zit en op 1 en 4 de heating maar dat 7 en 8 (sensor) niet zijn aangesloten. De hearing ligt onder de tegels in de badkamer maar vermoedelijk hebben ze geen temperatuur meegestort. Kan ik de T30 ook zonder vloersensor laten werken?

 2. Mevr M.van Saase Mevr M.van Saase

  Mijn vloerverwarming doet het niet meer. De thermostaat is van Easyheat en werkt op 2 batterijen.Thermostaat slaat wel aan bij warmtevraag,maar vloer wordt niet meer warm..Kunt u mij afvies geven wat te doen?
  Of is er een monteur die dit kan nakijken?
  Vr.groet, M.van Saase

 3. Mark Gons Mark Gons

  Beste Peter,

  Bedankt voor uw bericht, iedere thermostaat >120 euro kunt u als vervanger gaan gebruiken. Volgens het menu instellingen kunt u de sensor waarde gaan invoeren. Veel voorkomende en voordelige thermostaat is de PRF-78 thermostaat. U kunt deze thermostaat als ruimte temperatuur gaan instellen dan zal de vloersensor overbodig zijn. Vloersensor is alleen verplicht bij laminaat, hout en parket als vloerafwerking.

  Overzicht alle thermostaten, https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/webshop/thermostaten/

  PRF-78 thermostaat> https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/quality-heating-touch-prf-78.html

  Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag,

 4. Peter van der Venne Peter van der Venne

  Dames en heren,

  Ik heb een Eberle type 525 27 thermostaat. Deze bedient de tegelvloer in de badkamer, is +/- 25 jaar oud en moet vervangen worden. Welke modellen adviseert u?

  Vriendelijke groeten, Peter van der Venne 0653 - 323 414

 5. Richard Richard

  Mijn electrische vloerverwarming doet het niet meer
  Heeft u ook monteurs die dat ter plaatse kunnen bekijken
  Graag hoor ik van u
  Vriendelijke groet Richard wolvers

 6. Mark Gons Mark Gons

  Beste Roffel,

  Bedankt voor uw bericht, als vervanger kunt u gebruik gaan maken van de PRF-79 > https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/wifi-thermostaat-elektrische-vloerverwarming-prf.html, T16 meertalige thermostaat of https://www.elektrische-vloerverwarming.nl/ocd5-thermostaat-oj-microline.html. Met de bovenstaande thermostaten kunt u de vloersensor waarde gaan invoeren. Ook de waarde van de Magnum vloerverwarming thermostaten.

  Met vriendelijke groet,

  Quality Heating

 7. Roffel Roffel

  Onze thermostaat voor de elektrische vloerverwarming is doorgebrand, Gaat om een Magnum type <br />
  SR200 R161/1-MAG. Is daar een vervagende thermostaat voor te verkrijgen?

 8. Richard heijde Richard heijde

  Geachte heer Witkam, SAS811FHL-0 is een eenvoudige manual thermostaat u kunt daarvoor in de plaatst de QH-671 thermostaat gebruiken.

  MVG Quality Heating

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden