>
 • Vandaag besteld morgen in huis!
 • Gratis bezorgingen vanaf €20
 • Beste kwaliteit voor de laagste prijs
 • Placeholder9,0
  Kiyoh beoordelingen

  7000 + beoordelingen

  “Snelle levering, vriendelijk en deskundige ondersteuning. Goede kwaliteit paneel en thermostaat.”

Terug

Gietvloer en elektrische vloerverwarming

 • 17 / 09 / 2016 5
Gietvloer en elektrische vloerverwarming

Quality Heating krijgt steeds meer te maken met gietvloeren als gekozen vloerafwerking. Lees meer over gietvloer en elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming onder gietvloer

Quality Heating krijgt steeds meer te maken met gietvloeren als gekozen vloerafwerking. Wij adviseren te allen tijde om gebruik te maken van isolatie onder uw elektrische vloerverwarming systeem. Bij gietvloeren zijn de ISO-64 isolatie boards geschikt. Deze board zijn bij ons verkrijgbaar in 6 of 10mm dikte. De Quick Heat floor primer kunt u te allen tijde gebruiken op de cementdekvloer/ betonnen ondervloer en volledig uitsmeren over de oppervlakte.

 

Scheuren gietvloeren bij vloerverwarming?

Gietvloeren kunnen na de aanleg van elektrische vloerverwarming niet gaan scheuren. Dit kan alleen gebeuren wanneer er beweging of speling in de vloer zit. Over het algemeen geldt de regel; zijn er geen scheuren of is er geen beweging in uw ondervloer, dan zal ook de gietvloer niet gaan scheuren. Uiteraard is het wel van belang om bij de leverancier aan te geven dat u gebruik wilt maken van vloerverwarming. Zij kunnen u dan adviseren welk type gietvloer het meest geschikt is voor uw situatie.

 

Opdroogtijd

De gietvloer wordt in lagen aangebracht en elke laag heeft een droogtijd van ongeveer 11 uur. Heeft u elektrische vloerverwarming onder uw gietvloer aangebracht? Dan is het van belang dat u een stookprotocol aanhoudt. Dit betekent dat in de eerste week na aanleg, de vloertemperatuur maximaal 19 graden Celsius mag zijn. Voor de tweede week geldt een maximum temperatuur van 21 graden Celsius.

 

Voordelen gietvloer i.c.m. vloerverwarmingsmatten

Gietvloeren zijn bijzonder geschikt voor de combinatie met vloerverwarming, omdat deze gemakkelijk de warmte opnemen en afgeven. Gietvloeren hebben lagere isolatiewaarden dan andere vloerafwerkingen zoals pvc, laminaat, hout of parketvloeren. Ook zonder vloerverwarming zal de omgevingstemperatuur ervoor zorgen dat de vloer een klein beetje warmte uitstraalt.

 

Eenvoudig te installeren

Wij krijgen regelmatig de vraag of men de elektrische vloerverwarming op eenvoudige wijze zelf kan installeren. Antwoord: ja, isolatie boards en vloerverwarmingsmatten kan iedereen zelf installeren, als ook het aansluiten van de bijbehorende thermostaat. De aansluiting aan de meterkast door middel van een extra relais echter, kunt u beter door een elektricien laten uitvoeren (aangezien het vermogen meer dan 3600Watt zal zijn). Wilt u alle onderdelen van het elektrische vloerverwarming systeem zelf installeren? Op onze website staan alle installatiehandleidingen klaar voor u om te downloaden.

-Aansluiten elektrische vloerverwarming relais
-Installatie elektrische vloerverwarming

Voor technische vragen voor of na de installatie kunt u te allen tijde contact opnemen met de klantenservice: 075-6415272 of via e-mail: [email protected]. 

Reacties

 • Placeholder

  Anita

  26 / 03 / 2023

  Ik wil graag weten wat de prijs is van ,60 m2 gietvloer en electrische vloerverwarming incl leggen en BTW is. Gr Anita Weerepas

 • Placeholder

  A. Horlings

  01 / 01 / 2022

  Wat is de hoogte van elektrische vloerverwarming met daarop een gietvloer?

 • Placeholder

  Schenkel

  14 / 03 / 2020

  Zoekende naar een offerte voor vloerverwarming icm een gietvloer, voor een woonoppervlak van 53m2. De ondervloer is van hout. Hoe deze te egaliseren ontvangen we graag tips voor.

  Mvg,

  Fam Schenkel

 • Placeholder

  ger Van kemenade

  17 / 01 / 2020

  Wij hebben een cement dekvloer met daar op elektrische vloerverwarmingfolie.
  Daarop liggen 6mm dikke klik pvc platen maar zijn daar niet tevreden over en vroeg mij of of het mogelijk is om een giet vloer over de vloerverwarming te leggen is.

 • Placeholder

  Wiegerdecor@constructie

  25 / 08 / 2019

  Graag heb ik wat meer informatie over het aanleggen van een gietvloer met elektrische vloerverwarming op een stabiele betonnen ondervloer

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Quality Heating 9.2 / 10 - 492 Reviews @ Kiyoh
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »