>
  • Vandaag besteld morgen in huis!
  • Gratis bezorgingen vanaf €20
  • Beste kwaliteit voor de laagste prijs
  • Placeholder8,6
    Kiyoh beoordelingen

    7000 + beoordelingen

    “Snelle levering, vriendelijk en deskundige ondersteuning. Goede kwaliteit paneel en thermostaat.”

Terug

10 jarig jubileum, profiteer van 10% korting met de code QH10JAAR. Zie hier onze voorwaarden.

Gezondheid en vloerverwarming

  • 16 / 09 / 2016 2
Gezondheid en vloerverwarming

Iedereen die aanleg heeft voor allergieën kan vast en zeker de voordelen van oppervlakteverwarming waarderen. Vloerverwarming draagt bij aan het voorkomen van allergieën en heeft tal van andere voordelen.

Elektrische vloerverwarming is optimaal voor de gezondheid
Iedereen die aanleg heeft voor allergieën kan vast en zeker de voordelen van oppervlakteverwarming waarderen. Vloerverwarming draagt bij aan het voorkomen van allergieën en heeft tal van andere voordelen. Je verwarmt je woning sneller, meer gelijkmatig en je bent verlost van (muur)radiatoren.


Pacemaker in combinatie met vloerverwarming

(Wij adviseren om geen gebruik te maken van elektrische vloerverwarming i.c.m met een pacemaker. Raadpleeg hierover uw specialist of huisarts).

 

Luchtcirculatie en stofdeeltjes

Circulatie van verwarmde lucht is voor sommige mensen vaak een directe aanleiding om allergische reacties te ontwikkelen, deze worden vaak veroorzaakt door zowel pollen als huisstofmijt. Wil je dit voorkomen dan heb je het beste een huis zonder vloerkleden. De vloer wordt met elektrische vloerverwarming aangenaam warm en je hebt minder last van pollen en stofmijt.

 

Vloerverwarming voor warme voeten

Ondanks het feit dat je geen vloerkleden hebt hoef je niet bang te zijn voor koude voeten. Vloerverwarming zorgt voor warmte die zich gelijkmatig verdeelt. Door vloerkleden maar ook vloerbedekking uit je woning te weren voorkom je dat de kleden broedplaatsen worden voor onder meer huisstofmijt. Je denkt niet dagelijks aan de massa stof die in je woning dwarrelt, maar met name tapijt en vloerkleden trekken een grote hoeveelheid stof en huismijt aan. Dankzij de vloerverwarming is de relatieve luchtvochtigheid een stuk lager dan wanneer je de woning met radiatoren verwarmd. Mijten overleven prima op plaatsen met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Door een betere verdeling van de warmte geef je huismijten minder kans om zich voort te planten en te overleven. Hierdoor ontstaan er minder ronddwarrelende stofdeeltjes en wordt de lucht meer zuiver.

 

Zeg vaarwel tegen schimmels

Naast een effectieve vorm van verwarmen heeft vloerverwarming nog meer voordelen. Zo worden bepaalde schimmels die allergische reacties kunnen veroorzaken voorkomen. Dit zijn schimmels die zich voornamelijk nestelen in de zogenaamde koude hoekjes waar het koudebrugeffect zich voordoet. Juist omdat vloerverwarming voor een gelijkmatige verdeling van de warmte zorgt wordt een meer constante temperatuur gecreëerd. Met het voorkomen van het koudebrugeffect krijgen mogelijk aanwezige schimmels minder kans om zich te ontwikkelen.

 

Besparen op energiekosten

Uiteraard is het mooi dat je je woning allergie vriendelijk kunt verwarmen. Je voorkomt hiermee uiteenlopende allergische reacties en je creëert een duurzame woonomgeving. Schimmels, huisstofmijt en pollen krijgen minder kans om zich te ontwikkelen en bovendien kun je, als je woning een goede mate van isolatie heeft, aardig besparen op de maandelijkse energiekosten. Wil je meer weten over de vermindering van allergieën in je woning door het toepassen van elektrische vloerverwarming?

 

Contact
Heb je interesse in een besparing op de stookkosten die je op jaarbasis kwijt bent? Neem dan contact met ons op. Vraag ons om meer informatie over de mogelijkheden die voor jouw situatie van toepassing zijn. We helpen je graag verder en vertellen je alles over het verminderen van allergische reacties met behulp van een duurzaam vloerverwarmingssysteem.

Eventueel kunt u hieronder een vraag stellen, wij zullen op werkdagen binnen 20 minuten een antwoord geven.


Reacties

  • Placeholder

    Marian ten Camp

    17 / 07 / 2023

    Een belangrijke vraag. Geeft elektrische vloerverwarming straling en / of een magnetisch veld.

  • Placeholder

    Marian ten Camp

    17 / 07 / 2023

    Een belangrijke vraag. Geeft elektrische vloerverwarming straling en / of een magnetisch veld.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Quality Heating 9.2 / 10 - 492 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »