• Vandaag besteld morgen in huis!
 • Gratis bezorgingen vanaf €20
 • Beste kwaliteit voor de laagste prijs
 • Placeholder8,6
  Kiyoh beoordelingen

  2000+ beoordelingen

  “Snelle levering, vriendelijk en deskundige ondersteuning. Goede kwaliteit paneel en thermostaat.”

Terug

Verbruik van elektrische vloerverwarming

Wat zijn de verbruikskosten van een elektrische vloerverwarming systeem? Het verbruik zal vele malen groter zijn als de vloerverwarming constant aan/uit wordt gezet, dan dat het systeem 6 uur aanstaat met een gemiddelde temperatuur van bijvoorbeeld 20 graden.

Een veel gehoorde kreet is dat elektrische vloerverwarming duur zou zijn in het verbruik. De realiteit is echter anders. Het elektrische vloerverwarming systeem is goedkoper in aanschaf dan traditionele CV-verwarming. Daarnaast zijn de onderhoudskosten afwezig tot minimaal en kunt u zelf bepalen welke gedeelten van de ruimte u wilt gaan verwarmen.

Een factor die van groot belang is en vaak onderschat wordt, is het belang van goede isolatieonder een vloerverwarming systeem. De isolatie boards ISO-64 zorgen voor een snellere opwarmtijd (tot wel 33%) en u zult een aanzienlijk lager verbruik constateren. Hoe sneller de opwarmtijd, hoe goedkoper het systeem zal werken. Daarbij adviseren wij ook altijd om gebruik te maken van de Quick Heat floor primer. Deze primer isoleert de ondervloer en helpt vocht tegen te gaan. (De Quick Heat floor primer wordt u tevens gratis aangeboden in een complete vloerverwarming set).

Bepaalde ruimtes in een woning, zoals serres of kamers met hoge plafonds, hebben behoefte aan een krachtiger elektrische vloerverwarming systeem. Een 200 Watt versie zal in deze gevallen een interessanter rendement behalen dan de 150 watt verwarmingssystemen. Ondanks het hogere wattage, is het verbruik van dit type systeem niet hoger dan de 150 watt versie. De opwarmtijd is namelijk sneller, waardoor de elektrische vloerverwarming eerder uit zal schakelen omdat deze spoedig de gewenste temperatuur behaalt. Op deze manier kunt u snel en eenvoudig genieten van een aangenaam verwarmde ruimte en verbruikt u veel minder energie.

Verbruikskosten per type woning

In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde verbruikskosten van een 150 watt elektrische vloerverwarmingsysteem.

Verbruik elektrische vloerverwarming systemen

Deze cijfers zijn gebaseerd op de Quality Heating vloerverwarmingsmatten inclusief ISO-64 isolatie boards en daaronder de Quick Heat floor primer met als vloerafwerking tegels in een normaal geïsoleerde woning.

Bron: kWh 22 eurocent (gebaseerd op het prijspeil van 2015/2016). NUON

Alle berekeningen zijn gebaseerd op een gemiddelde van 16 dagen per maand.

 • Extra warmte verlies in de serre is meegenomen in de calculatie
 • Gemiddelde kamer temperatuur van 20 graden
 • Vloertemperatuur begrenst tot 28 graden
 • Normale tussen woning

Let op: bovenstaande gegevens zijn geheel afhankelijk van de staat van uw woning. Quality Heating kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor het niet-behalen van het gewenste resultaat, gezien de verschillen in status van elke afzonderlijke woning.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Quality Heating 9.2 / 10 - 492 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »