>
  • Vandaag besteld morgen in huis!
  • Gratis bezorgingen vanaf €20
  • Beste kwaliteit voor de laagste prijs
  • Placeholder8,6
    Kiyoh beoordelingen

    7000 + beoordelingen

    “Snelle levering, vriendelijk en deskundige ondersteuning. Goede kwaliteit paneel en thermostaat.”

Terug

Vloerverwarmingsmatten of vloerverwarming kabel?

  • 16 / 09 / 2016 1
Vloerverwarmingsmatten of vloerverwarming kabel?

Bent u van plan om elektrische vloerverwarming te gaan toepassen op een ondervloer? Maar bent u nog aan het twijfelen tussen een vloerverwarming kabel of het vloerverwarmingsmatten systeem?

Bent u van plan om elektrische vloerverwarming te gaan toepassen op een ondervloer? Maar bent u nog aan het twijfelen tussen een vloerverwarming kabel of het vloerverwarmingsmatten systeem? Lees verder in deze blog indien u benieuwd bent wat de verschillen zijn tussen deze twee typen vloerverwarmingsystemen.

Vloerverwarmingsmatten op cementdekvloer

Vloerverwarmingsmatten worden in bijna alle gevallen gebruikt voor de aanleg boven/in cementdekvloeren. Het voordeel van dit type systeem, is dat de installatie redelijk eenvoudig is. De onderlinge kabelafstand bepaalt het vermogen per m2. Bij het mattensysteem is de onderlinge kabel afstand al bepaald. Daardoor hoeft u zelf niet te gaan knoeien. U kunt de mat uitrollen totdat de einde van de kamer heeft bereikt en een baan terug leggen. Uiteraard kunnen de matten ook in egaline worden verwerkt of direct in de lijmlaag van de tegels worden meegenomen.

Vloerverwarming kabel systeem

Dit is vooral door tegelzettersen een veel gekozen systeem. Zij vinden het fijn om zelf het vermogen per m2 te bepalen en maken vooral gebruik van de speling van de losse kabel. Heeft u een ruimte met veel obstakels, dan is de kabel systeem ideaal. Het vloerverwarming kabel systeem wordt vaak gemonteerd op een betonnen ondervloer waarbij de vloer nog geëgaliseerd dient te worden. Egaliseren kan bijvoorbeeld met de planitex. Ontwikkeld voor vloerverwarming.

Montage mogelijkheden:

  • Kabel systeem op krimpnetten monteren met tyraps;
  • Kabel systeem monteren op de ondervloer met spacestrips;
  • Kabel systeem monteren op de isolatie rol PET film met aluminium tape.

 

Welk systeem kiezen?

De keuze voor een type systeem is geheel afhankelijk van uw situatie. Het systeem van de vloerverwarmingsmat is vele malen eenvoudiger wat betreft de installatie dan een kabel systeem. Daarbij kan alleen bij het vloerverwarmingsmatten systeem gebruik worden gemaakt van de ISO-64 elektrische vloerverwarming isolatie boards, wat een vereiste is.

Advies

Wij adviseren u graag over de beste methode voor het aanleggen van elektrische vloerverwarming installatie in uw woning. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 

Eventueel kunt u hieronder een vraag stellen, wij zullen op werkdagen binnen 20 minuten een antwoord geven.


Reacties

  • Placeholder

    Ferdinand Schneider

    17 / 09 / 2018

    Bedankt voor deze informatie over vloerverwarming. Ik heb een cementdekvloer en wil weten wat de mogelijkheden zijn. Fijn dat de installatie redelijk eenvoudig is. Ik ga eens kijken.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Quality Heating 9.2 / 10 - 492 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »