072- 808 0179
Ma t/m Vr 09:00 - 17:00

Algemene kosten elektrische vloerverwarming

Kosten van elektrische vloerverwarming
Stijging van prijzen gas en elektriciteit
Men is vaak in de veronderstelling dat elektrische vloerverwarming in zijn algemeenheid, duurder is dan verwarming met een standaard CV-ketel. De prijzen van elektriciteit zijn weliswaar enigszins gestegen in de afgelopen tijd, toch wil dit niet zeggen dat u met elektrische vloerverwarming duurder uit bent. De gasprijzen zijn namelijk ook gestegen en deze stijging is volgens het Britse Energywatch kleiner dan de stijging voor elektriciteit: 'de gasprijzen zijn sinds 2003 gestegen met 92% en de prijzen van elektriciteit met 54% in deze zelfde periode'.
Naast voorgaande informatie, willen wij nog benadrukken dat elektrische vloerverwarming een zeer efficiënte manier is en daarmee een duurzame manier om uw woning of bepaalde oppervlakten mee te verwarmen!


Verschil in afschrijving van verwarmingsystemen

Een CV-ketel kan ongeveer 9 tot 12 jaar mee, wat een groot verschil is met de materialen die benodigd zijn voor elektrische vloerverwarming. De benodigde materialen voor elektrische vloerverwarming hebben namelijk geen slijtage in tegenstelling tot de CV-ketel. Daarnaast zijn er middelen verkrijgbaar die worden geleverd met een garantie voor het leven. Deze afschrijvingskosten kunt u in uw berekening meenemen bij uw vergelijking tussen verwarmingssystemen alvorens u een keuze maakt. U zult zien, dat u met de installatie van elektrische vloerverwarming in veel gevallen het voordeligst uit bent.


Meer informatie: